nieuws

Geen ruimte voor nieuwe hotels in Gouda

Hotel

Theo Krins van de ChristenUnie Gouda ziet niets in de komst van nieuwe hotels in Gouda. Omroep West meldt dat het gemeenteraadslid op zijn weblog schrijft dat dit ‘de doodsteek dreigt te worden voor de bestaande zaken in de binnenstad’.

Geen ruimte voor nieuwe hotels in Gouda

In Gouda zijn plannen voor drie nieuwe hotels en dat zou beteken dat het bestaande aanbod wordt uitgebreid met driehonderd kamers. Omroep West meldt dat het gaat om plannen voor hotels in het voormalig Weeshuis, op de Goudse Poort en bij het station.

Faillissementen

Volgens raadslid Theo Krins van de ChristenUnie in de gemeenteraad dreigt dit de doodsteek te worden voor de bestaande zaken in de binnenstad, aldus Omroep West op de website. Het raadslid heeft een reactie geschreven op zijn weblog.

De ChristenUnie vreest voor faillissementen als de extra concurrentie er gaat komen. In de ogen van de politieke partij kampen de bestaande hotels in de binnenstad al een tijd met een lage bezettingsgraad en zijn daarom de kamerprijzen (al) verlaagd.

Leegstand

Omroep West schrijft dat het raadslid er voor pleit dat de gemeente de gevolgen die de komst van de nieuwe hotels hebben, in kaart brengt. Daarna pas kan er in de ogen van Krins een besluit worden genomen, want op leegstand en faillissementen zit niemand te wachten.

Reageer op dit artikel