nieuws

Herstructurering moet verkoop Kurhaus vereenvoudigen

Hotel

Het Kurhaus in Scheveningen staat te koop. Volgens een persverklaring zijn diverse betrokken partijen akkoord over een herstructureringsplan, die het eenvoudiger maakt tot verkoop van het fameuze horecabedrijf over te gaan.

Herstructurering moet verkoop Kurhaus vereenvoudigen

De Kurhaus-kredietnemers hebben volgens het persbericht met succes een herstructureringsovereenkomst gesloten met andere vennootschappen die deel uitmaken van de Kurhaus-groep en de aandeelhouders van de moedermaatschappij van de groep.

Deze worden vertegenwoordigd door Hatfields Philips International, handelend namens de Issuer en Security Agent van de lening. De herstructureringsovereenkomst is door alle partijen ondertekend.

De herstructureringsovereenkomst maakt de weg vrij om tot verkoop van het Kurhaus over te gaan. Voorlopig blijft Steigenberger Hotels AG het management van het Kurhaus uitvoeren, staat in de verklaring.

Al geruime tijd doen geruchten de ronde dat het Kurhaus wordt verkocht. Ook wordt gesproken over matige financiële resultaten. Dat laatste werd in februari nog ontkend. Volgens adjunct-directeur Samantha Fulton van het Steigenberger Kurhaus Hotel Den Haag was er geen sprake van betalingsachterstanden en werden betalingsverplichtingen keurig voldaan. ‘Ook de hotelexploitatie verloopt naar wens’, aldus Fulton in februari.

Reageer op dit artikel