nieuws

Hotel De Roskam speelt rol in faillissementszaak

Hotel

De Roskam in Gorssel speelt een rol in het faillissement van projectontwikkelaar Eurocommerce. RTV Oost schrijft dat ondernemer Ger Visser het hotel en restaurant kort voor het faillissement voor een symbolisch bedrag van €1 overdroeg aan zijn dochter, maar dat de rechter deze overname ongedaan heeft gemaakt.

Hotel De Roskam speelt rol in faillissementszaak

Oud-eigenaar Ger Visser van kantoorontwikkelaar Eurocommerce is hotel-restaurant De Roskam in Gorssel kwijt, zo schrijft RTV Oost op de website.

Het horecabedrijf werd kort voor het faillissement van zijn onderneming voor een symbolisch bedrag overgedaan aan zijn dochter, die volgens het artikel ook nog eens zo’n €5 miljoen ontving uit het bedrijf van haar vader.

Financiële problemen

Omdat Eurocommerce op dat moment al in zware financiële problemen verkeerde, staat volgens de rechter vast dat de schuldeisers ‘welbewust benadeeld zijn’, zo weet RTV Oost.

RTV Oost publiceert in het artikel briefwisselingen van Visser met zijn dochter. Daarin zou hij onder ander hebben gemeld dat ‘het niet verstandig’ zou zijn om De Roskam over te nemen.

De curatoren zijn een andere mening toegedaan, zo blijkt uit het artikel. Zij voerden in de rechtszaal aan dat alleen al het pand bijna €2 miljoen waard is.

Reageer op dit artikel