nieuws

Hotel.info: schoonste kamers in Den Haag

Hotel

Van de vijf grootste steden van Nederland heeft Den Haag opnieuw de schoonste hotelkamers. Op basis van een jaarlijks onderzoek door Hotel.info scoren de kamers in de Hofstad gemiddeld een 8,14. Den Haag scoorde een jaar geleden met 8,08 ook het beste.

Hotel.info: schoonste kamers in Den Haag

Boekingssite Hotel.info bekeek de beoordelingen van haar klanten, naar eigen zeggen meer dan 6 miljoen, om een nationale (vijf grootste steden) en een internationale (metropolen) ranglijst samen te stellen.

Den Haag scoorde met een 8,14 opnieuw het best in eigen land, Tokyo haalde internationaal wederom de beste beoordeling (8,91).

Nederland

In Nederland is een ranglijst opgesteld van de vijf grootste steden. Achter Den Haag eindigt Utrecht als tweede. De hotelkamers daar scoren gemiddeld een 7,78, vorig jaar was die score een 7,75. Eindhoven stijgt naar plaats 3 met een 7,67 (7,61 in 2012).

Amsterdam en Rotterdam sluiten de rij en scoren beide slechter dan vorig jaar. De hotelkamers in de hoofdstad worden gemiddeld beoordeeld met een 7,58 (7,61 in 2012), voor de kamers in de Maasstad is de score een 7,48 (7,61 in 2012).

Internationaal

Mondiaal scoren de hotelkamers in Tokyo evenals in 2012 het beste met een gemiddelde beoordeling van 8,91 (gelijk aan vorig jaar).

Het Poolse Warschau staat opnieuw op plek 2 met een score van 8,76 (in 2012 ook tweede, met een 8,78). De derde plaats is met Helsinki ook ongewijzigd. De kamers in de Finse hoofdstad worden gemiddeld beoordeeld met een 8,44 (was 8,42 in 2012, ook toen derde).

De volledige internationale ranglijst is hier te bekijken.

Reageer op dit artikel