nieuws

Maatregelen tegen gedrogeerde raamspringers

Hotel

De gemeente Amsterdam wil met de Amsterdamse politie maatregelen nemen om te voorkomen dat toeristen onder invloed van drugs uit hotelramen springen. Onderzoek moet uitwijzen welke maatregelen afdoende zijn om deze raamspringers tegen te gaan.

Maatregelen tegen gedrogeerde raamspringers

Het plan om tot actie te komen wordt gemeld op de website van De Volkskrant. Aanleiding is een reeks aan incidenten de afgelopen tijd met veelal jonge buitenlandse toeristen die na het gebruik van drugs uit het raam van hotels springen.

Het meest recente incident betreft een 22-jarige Zwitser die zondagavond uit hostel Stakokay op de Kloveniersbrugwal sprong. De man, die zwaargewond raakte, had drugs gebruikt. Een maand daarvoor overleed een andere toerist in de Marnixstraat na een raamsprong uit een hotelkamer.

Reageer op dit artikel