nieuws

Meer toeristen België; viersterrenhotel populair

Hotel

In België is het aantal toeristische overnachtingen in 2012 met 0,1 procent gestegen tot ruim 31,4 miljoen. Minder gasten kozen voor een verblijf in een vijfsterrenhotel (-36,9 procent) of een vakantiepark (-12,6 procent). Grootste stijger is het viersterrensegment (+8,6 procent).

Meer toeristen België; viersterrenhotel populair

De totale hoeveelheid toeristische overnachtingen in België steeg in 2012 met 0,1 procent tot ruim 31,4 miljoen, zo schrijft het Belgische De Standaard. De cijfers zijn afkomstig van de federale overheidsdienst Economie.

Aantal overnachtingen stijgt

Voor het vierde opeenvolgende jaar betekent dit het hoogste aantal overnachtingen sinds de start van de tellingen in 1992. In de afgelopen tien jaar nam het aantal overnachtingen bij onze zuiderburen toe met 6 procent.

Grootste stijger is het viersterrensegment. In die hotels nam het aantal overnachtingen vorig jaar toe met 8,6 procent. Ook de driesterrenhotels (+4,4 procent) en campings (+4,6 procent) verwelkomden meer gasten.

Vijfsterrenhotels

Het aantal overnachtingen in vijfsterrenhotels daalde met 36,9 procent het hardst. Daarbij moet worden opgemerkt dat de hoeveelheid hotels in dit segment in 2012 met 40 procent afnam: van 25 naar 15.

Of de crisis ook een rol speelt bij de daling, is volgens De Standaard niet duidelijk.

Nederland en Frankrijk

Ook vakantieparken noteerden een afname van het aantal overnachtingen: -12,6 procent.

Veruit de meeste toeristen komen uit Nederland (1,9 miljoen), Frankrijk (1,2 miljoen) en Duitsland (812.000).

Zakelijke markt

Positief is eveneens het aantal zakelijke verblijven in België. Dat aantal steeg over 2012 met 6,1 procent tot bijna 8,4 miljoen.

In twee derde van de gevallen ging het om buitenlandse zakelijke gasten, aldus het artikel.

Reageer op dit artikel