nieuws

The Student Hotel Amsterdam open

Hotel

In Amsterdam West is deze week het Student Hotel geopend. Het is het tweede hotel voor studenten in Nederland. Rotterdam had vorig jaar zomer de primeur. Het Amsterdamse The Student Hotel zit aan de Jan van Galenstraat en heeft 709 kamers.

The Student Hotel Amsterdam open

Het nieuwe Amsterdamse studentenhotel zit aan de Jan van Galenstraat, in het voormalige kantoorpand van uitgever Elsevier. Het eerste The Student Hotel ging in september 2012 open in een kantoorpand aan de Oostzeedijk in Rotterdam.

Om een maand een kamer te huren in het Amsterdamse hotel betaalt een student tussen de 595 en 925 euro, inclusief gas, water en licht. De prijs hangt af van de grootte van de kamer, een 1 of 2-persoonsbed en het aantal maanden dat een student er verblijft. Elke kamer heeft een eigen badkamer. De prijs is inclusief gebruik van een gezamenlijke studieruimte, een bibliotheek en fitness. Ook zijn de kamers volledig gemeubileerd en is er gratis wifi. Studenten kunnen gebruik maken van fietsen van het hotel.

Daarnaast zijn er gedeelde keukens en andere gezamenlijke ruimtes waar studenten kunnen kletsen, tv kijken of spelletjes kunnen doen. De budgetkamers in Amsterdam zijn al volledig bezet. Een kamer boeken voor een nachtje kan nog niet in Amsterdam. Wel in Rotterdam en Luik.

Reageer op dit artikel