nieuws

Amsterdam: weer kantoorpand naar hotelbedrijf

Hotel

In Amsterdam is weer een kantoorpand aangekocht door een hotelbedrijf. Kas Bank aan de Spuistraat heeft haar hoofdkantoor verkocht aan Stag Europe, onderdeel van Grand City Hotels. Dit bedrijf is ook eigenaar van het Parkhotel en het Sir Alberthotel in de stad.

Amsterdam: weer kantoorpand naar hotelbedrijf

Stag Europe bouwt momenteel al bij de buren van de Kas Bank aan een viersterrenhotel. Dat komt in de voormalige PTT-telefooncentrale, met op de begane grond een Albert Heijn-supermarkt. Wat de plannen zijn voor het recent aangekochte vastgoed heeft Stag Europe nog niet bekendgemaakt. Dit schrijft Het Parool.

Kas Bank verliet haar pand uit 1906 aan de Spuistraat begin deze zomer en zit nu in haar eigen dependance aan de Nieuwezijds Voorburgwal. Zowel het gebouw als de grond er onder was al bijna honderd jaar eigendom van de bank.

Het bankgebouw, met zijn gigantische atrium en kelder vol traditionele bankkluizen, komt nu in handen van Grand City Hotels, dat in Amsterdam ook het Parkhotel – met restaurant Momo op de begane grond – aan de Stadhouderskade in handen heeft, en het Sir Alberthotel aan de Albert Cuypstraat. Ook is Grand City Hotels eigenaar van Food Plaza.

Reageer op dit artikel