nieuws

Bijenkolonie op dak van Palace Hotel in Noordwijk

Hotel

Het Palace Hotel in Noordwijk aan Zee beschikt sinds deze maand over een eigen bijenkolonie. Een bijenkist op het dak van het hotel moet voor honing van het huis zorgen. In de bijenkist wonen rond de 10.000 bijen.

Bijenkolonie op dak van Palace Hotel in Noordwijk

Het initiatief van het Palace Hotel om bijen op het dak te houden, sluit volgens het hotel aan bij de gouden Green Key status. Deze status betekent dat het hotel zich bezighoudt met maatschappelijk verantwoord ondernemen.

‘De honing is écht lekkerder dan de honing van het platteland, omdat de planten en bloemen in de stad niet met pesticiden worden behandeld’, aldus imker Monique Metsemakers, die als financial controller verbonden is aan het hotel en afgelopen jaar een cursus tot imker heeft gevolgd.

Vanaf het voorjaar wil het Palace Hotel de eerste honing oogsten. Deze wordt gebruikt bij de bereiding van verschillende gerechten en is tevens te koop in het restaurant.

Reageer op dit artikel