nieuws

Coalitie steunt bouw Van der Valk-hotel Lent

Hotel

De coalitiepartijen in de gemeenteraad van Nijmegen steunen de bouw van een Van der Valk-hotel bij het station in Lent. Voorwaarde is dat voldoende maatregelen worden genomen op het gebied van parkeren, verkeersveiligheid en bereikbaarheid voor de bewoners, onder wie weerstand is tegen het nieuwe hotel.

Coalitie steunt bouw Van der Valk-hotel Lent

Ongeveer 25 bezorgde Lentenaren lieten dinsdag 17 september tijdens de raadscommissie Waalsprong nogmaals hun weerstand blijken tegen de bouw van het hotel van Van der Valk, inclusief een toren van 55 meter, zo schrijft De Gelderlander op de website.

Handtekeningen

De tegenstanders vrezen voor een ‘verkeersinfarct in hun dorp’, aldus het artikel. In juni boden de bewoners, verenigd in het actiecomité Laat Lent Laag, al (tevergeefs, red.) handtekeningen aan de gemeenteraad van Nijmegen aan.

Veiligheid en bereikbaarheid

Tijdens de raadscommissie werd duidelijk dat de coalitiepartijen GroenLinks, PvdA en D66 de bouw van het hotel steunen, op voorwaarde dat de wethouder afdoende maatregelen treft voor de inwoners van Lent op het gebied van parkeren, verkeersveiligheid en bereikbaarheid.

Horecafamilie

Dinsdagavond werd voor het eerst gedebatteerd over de komst van het hotel van de horecafamilie. De Gelderlander schrijft dat de gemeenteraad op zijn vroegst over twee weken officieel moet besluiten over het hotel.

Reageer op dit artikel