nieuws

Drie World Travel Awards naar Amsterdam

Hotel

De drie belangrijkste World Travel Awards voor Nederland zijn dit jaar aan Amsterdamse hotels toegekend. Swissôtel prolongeerde de titel van beste zakenhotel van ons land, het nieuwe Sir Albert is uitgeroepen tot Nederlands’ beste boutique hotel en Sofitel Legend The Grand pakte de award voor beste hotel van Nederland.

Drie World Travel Awards naar Amsterdam

Voor The Grand was het een terugkeer van de Award voor ‘Leading hotel in the Netherlands’. In 2010 en 2011 pakte het Amsterdamse vijfsterrenhotel deze prijs ook al. Vorig jaar troefde Grand Hotel Karel V in Utrecht The Grand af.

Swissôtel is al drie jaar houder van de titel ‘Leading business hotel in the Netherlands. Alleen Sir Albert won niet eerder een award: dit boutiquehotel opende pas januari 2013 de deuren.

Overigens waren er ook awards voor beste spa resort (Fontana, Bad Nieuweschans), beste hotel residences (Worldhotel Grand Winston, Rijswijk) en beste serviced appartments (City Identity Appartments, Amsterdam).

Wederom waren er geen Europese awards voor Nederlandse hotels bij World Travel Awards 2013. Het beste hotel van Europa is Ciragan Palace Kempinski in Istanbul, het beste Europese zakenhotel is Adlon Kempinski  in Berlijn en de award voor beste boutiquehotel in Europa ging naar Grandes Alpes in Courchevel, Frankrijk.

De World Travel Awards worden sinds 1994 elk jaar toegekend op basis van stemmen van honderdduizenden stemmen van reisbureau’s en -professionals.

Reageer op dit artikel