nieuws

Fairtradeprijs voor Mövenpick Amsterdam

Hotel

Het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre heeft een fairtrade award ontvangen omdat dit het grootste hotel is dat volledig is overgestapt op fairtrade linnen. De prijs werd toegekend door de campagne Fairtrade Gemeente van de gemeente Amsterdam, waarvan de uitreiking van de prijs gelijk de aftrap was.

Fairtradeprijs voor Mövenpick Amsterdam

De handdoeken, tafelkleden, servetten en bedlinnen dat het Amsterdamse Mövenpick hotel gebruikt in de 408 kamers, het restaurant en de fitness en sauna zijn gemaakt van fairtrade gecertificeerd katoen. Ook de vestigingen van Mövenpick in Voorburg en Den Bosch maakten een volledige overstap op fairtrade katoen, waarmee Mövenpick de grootste hotelketen van Nederland is die uitsluitend fairtrade katoen gebruikt.

Duurzaamste hotelketen

Het Amsterdamse hotel gebruikt bovendien nog meer fairtrade producten, zoals private label koffie. Ook ontving het hotel in 2011 al het Green Globe certificaat. Op dit moment is Mövenpick Hotels & Resorts dan ook de duurzaamste hotelketen wereldwijd.

Na zaterdag 14 september stimuleerde Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre niet alleen fairtrade in de eigen organisatie, maar ook in Amsterdam als gemeente. General manager Albert Rouwendal kreeg de award overhandigd door Jacobine Geel, juryvoorzitter Fairtrade Gemeente campagne, en Peter d’Angremond, directeur Stichting Max Havelaar.

Aftrap

Na het ontvangen van de award gaf Rouwendal samen met Geel  en Judith Sargentini (Europarlementariër voor GroenLinks) de aftrap voor de campagne voor Amsterdam als Fairtrade Gemeente. Met het zetten van een handtekening lieten zij zien dat zij de campagne steunen en riepen zij winkels, bedrijven, horeca, organisaties en de lokale overheid in Amsterdam op om ook hun voorbeeld te volgen en te kiezen voor fairtrade. Daarmee kan Amsterdam in navolging van Londen en Parijs een Fairtrade Hoofdstad worden.

Reageer op dit artikel