nieuws

Pier Scheveningen per 1 oktober afgesloten

Hotel

De ondernemersvereniging van de Pier in Scheveningen verwacht dat het bouwwerk met ingang van 1 oktober niet meer toegankelijk is. Omroep West citeert Aad Rog, die meldt dat de brandweer zich vanaf die datum terugtrekt en dat het bouwwerk dan wordt afgesloten.

Pier Scheveningen per 1 oktober afgesloten

De Scheveningse Pier is nog open tot 1 oktober, zo schrijft Omroep West op de website. Vanaf die datum trekt de brandweer zich terug van het markante gebouw en wordt het afgesloten. Deze verwachting wordt uitgesproken door Aad Rog van de ondernemersvereniging van de Pier.

Van der Valk

Sinds het begin van 2013 is de Pier in Scheveningen failliet, nadat Van der Valk stopte met de exploitatie.

Curator Marc Udink wilde het gebouw via een openbare veiling onderbrengen bij een nieuwe eigenaar, maar slaagde daar (vooralsnog) niet in.

Openbare veiling

Udink had de veiling gepland voor dinsdag 24 september, maar zag daar vanaf nadat duidelijk werd dat er geen deelnemers waren.

Hij hoopt nu via één-op-ééngesprekken alsnog een koper te vinden en verwacht daarin binnen twee jaar te slagen.

Juridische stappen

De curator laat aan Omroep West weten dat er een kans bestaat dat de Pier wordt afgesloten. In het artikel staat dat alle ondernemers via een deurwaarder van de curator te horen hebben gekregen dat zij uiterlijk per 20 november vertrokken moeten zijn.

Volgens Omroep West verwijt Aad Rog de curator een uitsterfbeleid en gaat hij juridische stappen zetten.

EasyHotel

EasyHotel liet in juli dit jaar weten graag een hotel te openen op de Scheveningse Pier. Om dat te kunnen realiseren, is de prijsvechter op zoek naar partners.

Reageer op dit artikel