nieuws

Prijs overnachting Nederland 4 procent gedaald

Hotel

Voor een hotelovernachting in Nederland moest in de eerste helft van het jaar gemiddeld €121 worden betaald. Dat is 4 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Wereldwijd stegen de gemiddelde prijzen in de eerste zes maanden met 2 procent.

Prijs overnachting Nederland 4 procent gedaald

In Nederland daalde de kamerprijs in de eerste zes maanden van 2013 met 4 procent. Voor een overnachting moest gemiddeld €121 worden afgerekend. Dat blijkt uit een index van hotelprijzen die boekingssite Hotels.com dinsdag 10 september heeft gepubliceerd.

Amsterdam

De duurste hotelstad in ons land is nog altijd Amsterdam, met een gemiddelde kamerprijs van €135. Maastricht staat met €113 op plek 2 en Den Haag sluit de top 3 met €106.

Opvallend is de prijsontwikkeling in Utrecht: -11 procent in het eerste halfjaar (€97).

Internationale hoofdsteden

Internationaal staat de Nederlandse hoofdstad op plaats 34. Met een gemiddelde kamerprijs van €236 is de Omaanse hoofdstad Muscat het duurst.

Voor het contrast: het goedkoopst is Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja: €42.

Wereldwijd wel stijging

Wereldwijd was er in de eerste zes maanden van dit jaar wel een toename van de gemiddelde kamerprijs.

Door een stijging van 2 procent zijn de prijzen nu bijna terug op het niveau van 2006, het jaar voor de financiële crisis, aldus Hotels.com.

Europese bestemmingen

De prijzen voor hotelovernachtingen zijn volgens de site al sinds begin 2010 geleidelijk aan het oplopen.

‘In veel Europese bestemmingen, die het hardst werden geraakt door de crisis, zijn de hotelprijzen gestabiliseerd en enkele van deze bestemmingen laten weer gezonde stijgingen zien’, zegt David Roche van Hotels.com.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel