nieuws

SGR: ‘Hotels misbruiken faillissement OAD

Hotel

Hotels in met name Turkije proberen sommige OAD-klanten geld af te troggelen na het faillissement van OAD. Dat zegt directeur Erik Jan Reuver van Garantiefonds SGR.

SGR: ‘Hotels misbruiken faillissement OAD

‘Het is aan de Middellandse Zee, met name in Turkije, schandalig hoe sommige hoteliers gedupeerde OAD-klanten geld proberen af te troggelen. Zij willen kennelijk een slaatje slaan uit de malaise’, aldus Reuver in De Telegraaf.

Door het faillissement proberen sommige Turkse hotels gasten rechtstreeks te laten betalen. ‘Niks betalen. Wij staan mede garant voor betalingen van het Garantiefonds’, voegt TUI-topman Steven van der Heijden toe.

De curatoren van de failliete reisorganisatie Oad ontraden alle klanten van zijn onderdeel touroperator Oad Reizen om op korte termijn naar hun bestemming af te reizen. De organisatie heeft bovendien besloten om alle vertrekken op lange termijn te annuleren. Er worden ook geen nieuwe boekingen gemaakt. Dat hebben de curatoren vrijdagochtend bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel