nieuws

Twee onderdelen Oad maken doorstart

Hotel

Het Oad Busbedrijf, dat deel uitmaakt van de afgelopen week failliet verklaarde Oad Groep, maakt een doorstart. Ook SRC-Cultuurvakanties kan door. Dat liet een woordvoerder van de curatoren zondagavond 29 september weten.

Twee onderdelen Oad maken doorstart

Met betrekking tot Oad Busbedrijf hebben de curatoren Daniels en Stekelenburg op hoofdlijnen overeenstemming bereikt over een doorstart van alle busactiviteiten door voormalig directeur van Oad Busbedrijf Frans Schuitemaker.

Schuitemaker wordt op zijn beurt wordt ondersteund door een investeringsmaatschappij. Welke dit is, is niet bekendgemaakt. Met de doorstart kunnen ongeveer tweehonderd mensen hun baan behouden.

SRC-Cultuurvakanties

SRC-Cultuurvakanties, de Groningse specialist in culturele vakanties komt in handen van Wibo Anema, die het bedrijf in 1983 startte en in 2002 aan de OadGroep verkocht.

De curatoren hebben hierover het afgelopen weekeinde overeenstemming bereikt met Anema. Hiermee kunnen ongeveer vijftig mensen aan het werk blijven.

Busbedrijf

Volgens de woordvoerder houdt het akkoord over het busbedrijf op hoofdlijnen in dat alle busactiviteiten worden samengevoegd. Deze gaan opereren vanuit de hoofdvestiging in Goor en een aantal standplaatsen.

Alle 125 touringcars die de Oad Groep in zijn bezit had, worden overgenomen. Schuitemaker wil zo snel mogelijk alle geplande meerdaagse busreizen weer uitvoeren.

Het Oad Busbedrijf was één van de onderdelen van de Oad Groep die tot aan het faillissement een positief rendement behaalde. Het realiseerde over 2012 een omzet van circa €50 miljoen.

Vakbonden

Vakbond De Unie is ‘dubbel’ over de doorstart van het busbedrijf van reisorgansiatie Oad. ‘Het is goed nieuws voor de tweehonderd mensen die hun baan kunnen houden, maar we vrezen voor de overige 1550’, die door het faillissement hun baan zien verdwijnen.

Doorstart Reizen

Volgens woordvoerder Han ter Halle van de Unie nemen met de doorstart van dit (gezonde) onderdeel van Oad de kansen op een doorstart van de hele onderneming af.

FNV zegt blij te zijn met het behoud van tweehonderd banen, maar bertreurt tegelijkertijd dat het er niet meer zijn.

De Unie is maandag 30 september aanwezig op het hoofdkantoor van de reisorganisatie in Holten en praat een dag later met de curatoren.

Failliet

De rechtbank verklaarde Oad woensdag 25 september failliet. De reisorganisatie had al enige tijd financiële problemen.

Curator Stekelenburg zegt nog in gesprek te zijn met een aantal partijen over de andere onderdelen van de Oad Groep.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel