nieuws

Veiling Pier van Scheveningen afgeblazen

Hotel

De veiling van de Pier van Scheveningen is afgeblazen. Er zijn geen deelnemers, aldus curator Marc Udink vrijdag 20 september. Volgens hem hadden zich tien serieuze partijen gemeld voor de dinsdag gepland staande veiling, maar zij haakten allen af.

Veiling Pier van Scheveningen afgeblazen

De potentiële kopers konden in een aantal gevallen hun financiering niet rond krijgen, weet Udink. ‘Er was iemand die de Pier met behulp van crowdfunding wilde bekostigen. Dat is niet gelukt. Het zijn momenteel economisch slechte tijden.’

Honderd belangstellenden

Geïnteresseerden hadden tot vrijdag 16.00 uur de tijd om zich als bieder bij de notaris te laten registreren. Er kwam niemand opdagen.

Eerder had Udink nog laten doorschemeren dat er ten minste honderd belangstellenden waren voor de veiling. Hij plaatste wereldwijd advertenties voor het evenement in toonaangevende kranten, onder meer in de Moscow Times en The Financial Times.

Gesprekken

De curator prikt waarschijnlijk geen nieuwe datum om de Pier onder de hamer te laten gaan. Hij zegt nu door middel van één-op-ééngesprekken te gaan proberen alsnog tot een verkoop van het markante bouwwerk te komen.

‘Ik dacht eerst: de Pier is van ons allemaal. Daarom moet hij geveild worden, zodat iedereen kan meedingen. Maar blijkbaar willen mensen dat niet. Nu worden het dus achterkamertjesgesprekken.’

Politiek Den Haag

Udink verwijt de lokale politiek in Den Haag wel dat die zich niet meer voor de verkoop heeft ingezet. ‘Een gemeenteraadslid wilde geld inzamelen om de Pier te kopen. Ik heb hem niet gezien’, aldus de curator.

Van der Valk

De vorige eigenaar van de Pier, Van der Valk, had begin dit jaar het faillissement aangevraagd. Volgens het horecaconcern, dat een restaurant en een casino op het bouwwerk exploiteerde, was de Pier niet rendabel te krijgen.

De familieonderneming kocht de Pier in 1991 voor een symbolisch bedrag van 1 gulden, maar heeft er daarna omgerekend wel zo’n €20 miljoen ingestoken.

EasyHotel

Prijsvechter easyHotel liet in juli dit jaar weten graag een hotel te openen op de Scheveningse Pier. Om dat te kunnen realiseren, was het bedrijf op zoek naar partners.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel