nieuws

Wageningen UR verkoopt hotel De Wereld

Hotel

De Universiteit van Wageningen heeft hotel De Wereld voor een bedrag van bijna €2 miljoen verkocht aan Nationaal Erfgoed Hotel de Wereld. De exploitatie van het hotel, inclusief sterrestaurant O Mundo, kwam recent in handen van hotelier Jaap Venendaal.

Wageningen UR verkoopt hotel De Wereld

De verkoop van het beroemde Wageningse hotel wordt gemeld door Omroep Gelderland. Wageningen UR ontvangt bijna €2 miljoen voor de verkoop aan de Stichting Nationaal Erfgoed Hotel de Wereld.

Historische pand

De stichting krijgt voor de aankoop een lening van het nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds).

Deze stelt als voorwaarde dat het historische pand altijd toegankelijk blijft en dat de drie stichtingen die nu in Wageningen actief zijn rondom de herdenking van de Tweede Wereldoorlog samengaan in één organisatie.

Rijksmonument

Vorig jaar december benoemde de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed van het ministerie van OCW De Wereld tot internationaal rijksmonument. In het hotel werd in 1945 onderhandeld over de Duitse capitulatie.

Jaap Venendaal

De exploitatie van het hotel, waarin ook het met één Michelinster bekroonde restaurant O Mundo huisvest, is sinds kort in handen van Jaap Venendaal.

In juni werd bekend dat de hotelier de exploitatie – een hotel en drie restaurants – overneemt van Addie Roelofsen.

Omroep Gelderland schrijft dat de stichting de lening van €2 miljoen gaat terugbetalen met onder meer de huur die wordt betaald voor het runnen van de exploitatie.

Reageer op dit artikel