Primeur: crowdfunding in Nederlands hotel aanstaande

Primeur: crowdfunding in Nederlands hotel aanstaande

Het eerste hotel in Nederland dat gebruikt maakt van crowdfunding - het ophalen van geld bij een grote massa kleine investeerders - is in de maak. Tussen nu en een half jaar is dit een feit. Dat stelt Simon Douw van Douw&Koren Crowdfunding Consultancy.

Douw leidde op de Horecava woensdag een presentatie over crowdfunding. Na afloop liet hij weten dat na cafés, zoals Bar Oldenhof in Amsterdam, binnenkort het eerste hotel in Nederland gaat starten met een oproep tot crowdfunding.

Om welk hotel het gaat, wilde Douw niet kwijt. Wel liet hij weten te verwachten dat de oproep om geld in te zamelen tussen nu en een half jaar plaatsvindt. Het zal gaan om een deelfinanciering van een hotelproject.

Volgens Douw is de horeca bij uitstek geschikt om te werken met crowdfunding. ‘Horecaondernemers hebben een hecht netwerk en ze kunnen leuke dingen geven. Denk aan het geven van invloed, bijvoorbeeld bij de inrichting van de zaak of het bepalen van de menukaart. Geef als terugbetaalvorm een combinatie tussen een rentepercentage op de lening én privileges’.

Goede platforms voor horecaondernemers die aan crowdfunding willen doen, zijn volgens Douw CrowdAboutNow.com, Geldvoorelkaar.nl en Symbid.com.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.