Holiday Inn Express Arnhem van start in voormalig kantoorpand

Holiday Inn Express Arnhem van start in voormalig kantoorpand

Holiday Inn Express in Arnhem heeft op 12 april haar deuren geopend. Het hotel is ondergebracht in een voormalig kantoorpand.

De verbouwing van het voormalige kantoorgebouw waarin dagblad De Gelderlander huisde, nam zeven maanden in beslag. In opdracht van Dutch Hotel Partners/TVHG is het pand omgebouwd naar een hotel met lobby, lounge, bar, ontbijtruimte en 127 kamers.
Dutch Hotel Partners/TVHG is een samenwerking tussen het Amerikaanse Interstate Hotels & Resorts en TVGH Budget Groep. Eerder hebben ze aangekondigd negen hotels te willen. Nu hebben ze vestigingen in Arnhem, Den Haag, Utrecht en drie in Amsterdam (Zuid, Sloterdijk en Schiphol). Voor 2 mei staat de opening van Holiday Inn Express Rotterdam bij het Centraal Station gepland.
Locatie van het Arnhemse hotel is het nieuwe Kenniscluster. Dit is een verzameling van culturele, publiekstoegankelijke instanties onder één dak en het ligt direct tegenover het hotel.

Modestad
De vormgeving van het interieur van Holiday Inn Express refereert naar Arnhem modestad. Daarom is gekozen voor kleurrijke behangdessins en meubels met theatrale stofferingen.
Mulderblauw architecten was verantwoordelijk voor zowel het bouwtechnische ontwerp als het interieurontwerp van het hotel. De afgelopen twee jaar transformeerde dit bureau vijf bestaande kantoorpanden tot hotels  in Amsterdam, Hoofddorp, Utrecht en Den Haag.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.