Egyptereizen nog nauwelijks geboekt

Egyptereizen nog nauwelijks geboekt
ANP

Behalve Corendon heeft nu ook TUI (Arke, Holland International en Kras) zijn Egypte-vakanties tot aan 11 oktober stopgezet. Bij Thomas Cook (Neckermann) en Oad Reizen kan er voor de maand september nog geboekt worden, maar dat gebeurt eigenlijk nauwelijks, stellen de beide touroperators woensdag.

Voor de periode vanaf de herfstvakantie, die op zaterdag 12 oktober begint, wordt op dit moment ook slechts mondjesmaat geboekt naar Egypte. De mensen die boeken zijn volgens TUI fervente Egypte-gangers. Veel vakantiegangers kiezen voor andere zonbestemmingen zoals Griekenland of Turkije.

De Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) meldt dat het aantal verkochte pakketreizen (inclusief vliegreis en hotel) deze zomer tot nu toe 6,7 procent lager ligt dan vorig jaar. Egypte was volgens de ANVR zowel in winter als de zomer intercontinentaal de meest populaire bestemming, voordat het geweld in het land losbarstte.

Vooral in de winter is Egypte populair, omdat ook in dat jaargetij de zon schijnt in het Noord-Afrikaanse land. Als Egypte voor het komend winterseizoen wegvalt, neemt de populariteit van onder andere de Canarische eilanden toe, verwacht TUI.

Na de onlusten die in 2011 leidden tot de val de toenmalige president Hosni Mubarak krabbelde het toerisme volgens Thomas Cook weer redelijk snel overeind. ‘Mensen hadden snel door dat ook toen de onlusten voornamelijk in Caïro en Alexandrië plaatsvonden, wat op 600 kilometer afstand van de kustplaatsen aan de Rode Zee is. Neckermann was na een half jaar alweer aardig op hetzelfde boekingsniveau’, aldus een woordvoerster.

Bron: ANP