nieuws

2000 kilo sneeuw op dakterras Skylounge

Hotel

De Skylounge van DoubleTree by Hilton in Amsterdam is tijdens de Amsterdamse Hotelnacht omgebouwd tot Skilounge. Het hotel had een ware skihut op het dakterras, met in totaal veertig kubieke meter echte sneeuw.

2000 kilo sneeuw op dakterras Skylounge
HBMEO/Alexander Sporre

Het hotel bij het Centraal Station greep de tweede Amsterdamse Hotelnacht, van 18 op 19 januari, aan om het dakterras in winterse sferen te brengen. Bij gebrek aan versgevallen sneeuw in de kwakkelende Hollandse winter, werd zelf echte sneeuw geproduceerd.

Buiten het hotel, op de begane grond, stond een Snowbox sneeuwmachine. Deze produceert zonder enige chemische toevoeging of andere additieven perfecte sneeuw uit leidingwater. De sneeuw werd in opslagboxen naar het dakterras van Skylounge de elfde verdieping getransporteerd. In totaal is ruim veertig kubieke meter sneeuw geproduceerd, zo’n 2000 kilo.

Snert met roggebrood

Om het wintergevoel daar te versterken, stond op het dakterras een sneeuwvlokkenmachine die nepsneeuw opspoot. Ook was er uiteraard après-skimuziek en er waren sneeuwpoppen, ski’s, sleetjes en tubes. Ook werd de typisch Oostenrijkse sport ‘spijkerslaan’ beoefend en konden de in totaal 2500 gasten die gedurende de dag langskwamen terecht bij de koek&zopie met versgebakken wafels, hotdogs met zuurkool en snert met roggebrood.

Reageer op dit artikel