nieuws

Curator failliet hotel houdt ota’s medeverantwoordelijk

Hotel

Hotel De Pauwenhof in Maastricht is begin deze week failliet verklaard. De curator merkt de hoge huurprijs, de krimpende hotelmarkt én de stijgende afdrachten aan boekingswebsites aan als oorzaken van het faillissement.

Curator failliet hotel houdt ota’s medeverantwoordelijk

Hotel De Pauwenhof in Maastricht is failliet verklaard. Vier medewerkers raken hun baan kwijt.

Curator Guido Coenen kijkt naar een doorstart, zo meldt het Faillissementsdossier. ‘Er is nog geen kandidaat, maar in principe is het hotel instapklaar. Het 15 kamers tellende hotel betaalde een huurprijs van 120.000 euro per jaar.’

Oorzaken van het bankroet gaan zijn volgens de curator de hoge huurprijs voor het hotelpand aan de Boschstraat in combinatie met een krimpende hotelmarkt en de stijgende afdrachten aan boekingswebsites.

Volgens Coenen eisten boekingswebsites steeds meer op van de omzet. ‘Zo’n 7 á 10 procent per boeking, tot soms meer. Je moet als hotel dus een hoge bezetting hebben’, zegt Coenen.

Hij vervolgt: ‘Maar Maastricht is voor de hotellerie een moeilijke markt. Er zijn jaarlijks wel diverse pieken, zoals de concerten van André Rieu en de Tefaf, maar er zijn te veel lange stille perioden. Het topsegment heeft grotere marges, maar hotels met kamers rond de 100 euro bevinden zich in een vechtmarkt.’

Reageer op dit artikel