nieuws

Duurzaam hotel IHG in Amsterdams Amstelkwartier

Hotel

InterContinental Hotels Group realiseert in samenwerking met Amstelside een nieuw en duurzaam hotel aan het Amstelkwartier in Amsterdam. ‘De ontwikkeling heeft de hoogste ambities op het gebied van innovatie, corporate responsibility en duurzaamheid en wordt LEED Platinum gecertificeerd’, aldus de initiatiefnemers.

Duurzaam hotel IHG in Amsterdams Amstelkwartier

Het contract voor de realisatie van het nieuwe hotel van InterContinental Hotel Group in het Amstelkwartier in Amsterdam is ondertekend door Amstelside en de TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren, Croon Elektrotechniek en Wolter & Dros.

Energie besparen

Amstelside heeft de ambitie om 65 procent energie te besparen en de cycli van afval, water, energie en CO2 te sluiten.

Om dit te bereiken, is het hotel voorzien van een intelligente gevel: deze verandert onder invloed van de gast, het weer en het moment van de dag.

Geen warmteverlies

De gevel reageert op het buitenklimaat, waardoor geen onnodig warmteverlies of oververhitting optreedt.

En als een gast zijn kamer verlaat, sluiten isolerende panelen de gevel automatisch af. In de lege kamer stabiliseert de luchtkwaliteit en stopt de toevoer van verse lucht.

Energieverbruik

In de betonvloeren worden klimaatmatten mee gestort die zorgen voor meer rendement op het energieverbruik en een gevoel van comfort vanwege de stralingswarmte.

Warm tapwater is afkomstig van WarmteKrachtKoppeling die draait op gebruikt en gezuiverd frituurvet.

Afvalwater

Het afvalwater van bad, douche en wastafel wordt hergebruikt om het toilet te spoelen. Alle materialen zijn zoveel mogelijk gerecycled en afkomstig van lokale leveranciers.

Kamers

Hotel Amstelkwartier wordt viersterrenplus. Het krijgt 22 verdiepingen met ongeveer 300 kamers, twee restaurants, een spa/wellness, een rooftopbar, een groente- en fruitkans op het dak en een ondergrondse parkeergarage. De bouw start naar verwachting in juli.

Bron: APS

Reageer op dit artikel