nieuws

Eindhoven Airport verwacht 3,7 miljoen mensen

Hotel

Eindhoven Airport verwacht dit jaar 3,7 miljoen passagiers. De regionale luchthaven heeft dat begin deze week bekendgemaakt, tegelijk met het resultaat van vorig jaar. Afgelopen jaar ging Tulip Inn Eindhoven open, het eerste hotel ter wereld gebouwd op een luchthaventerminal.

Eindhoven Airport verwacht 3,7 miljoen mensen

Het aantal passagiers van het Brabantse vliegveld groeide vorig jaar met 14 procent tot 3,4 miljoen passagiers, wederom een record. Er werden in 2013 26.508 vluchten uitgevoerd. Volgend jaar zullen dat er ongeveer 29.000 zijn.

Het vliegveld blikt naar eigen zeggen terug op een geslaagd jaar. ‘Er zijn grote stappen gemaakt door uitbreiding van de terminal, de komst van het Tulip Inn hotel en de komst van twee thuisbases van Transavia en Ryanair. Het jaar 2013 was een recordjaar en naar verwachting wordt 2014 dat opnieuw.’

Tulip Inn Eindhoven is op 21 juni officieel geopend. Het acht verdiepingen hoge hotel is het eerste hotel ter wereld dat bovenop een luchthaventerminal staat. Hotelgasten maken gebruik van faciliteiten van de luchthaven.

 

Bekijk hier beelden van het Tulip Inn hotel Eindhoven.

Reageer op dit artikel