nieuws

Eric Toren: ‘hotelovervaller enorme sufferd

Hotel

Hotel The Toren in Amsterdam is in de nacht van zondag op maandag overvallen. De overvaller bedreigde de receptionist met een vuurwapen maar wist niks buit te maken. Eigenaar Eric Toren: ‘Je weet dat er in een hotel niks te halen valt en dat de beveiliging groot is. Dan ben je toch een enorme dombo als je het alsnog probeert.

Eric Toren: ‘hotelovervaller enorme sufferd

In de nacht van zondag op maandag belt een pizzakoerier om 02.15 aan bij The Toren, hartje Amsterdam. Priscilla Visser, directie-assistent: ‘Er was op dat moment één receptionist aanwezig. Als die vraagt voor welke kamer het is, noemt de persoon voor de deur een kamernummer dat inderdaad bezet is. Dat is gecheckt.’ Als de receptionist vervolgens zelf naar de deur loopt en deze half openzet, forceert de bezorger vervolgens de deur met grof geweld. Hij richt een vuurwapen op de receptionist en duikt achter de receptie. Visser: ‘Daar is echter geen geld. Er is sowieso weinig geld in hotels en we werken daarnaast met afstortkluizen.’ De overvaller grist een envelop weg en vlucht het hotel uit.

Storend

Al met al heeft de complete overval zo’n vier minuten geduurd en vrij direct daarna speurt de politie met honden de omgeving af. Uiteindelijk worden twee verdachten opgepakt. Eric Toren: ‘Maar die bleken niks met de zaak te maken te hebben.’ De overval is de eigenaar van hotel The Toren niet in de koude kleren gaan zitten. Maar wat hem nog meer stoort is de berichtgeving nadien. ‘Iedereen weet tegenwoordig dat er in een hotel niks te halen valt en dat er ontzettend veel beveiliging is. Dan ben je toch een enorme dombo als je het alsnog probeert. Maar wat lees je vervolgens in de media: ‘Er is een onbekend geldbedrag buit gemaakt.’ Dat vind ik dus ontzettend storend, want dan geef je een signaal af dat er wél iets te halen valt.

Sufferd

Toren kan er met z’n gedachte nog steeds niet bij: ‘Zo’n jochie, want dat was hij, draagt een petje om onherkenbaar te blijven voor de ‘bovencamera’s’. Maar wij hebben ook gezichtscamera’s. In het hele pand hebben we 48 camera’s en alleen al bij de receptie zo’n negen. Dan ben je toch een enorme sufferd als je het alsnog een hotel overvalt.’ Toren geeft aan dat de beveiliging van het hotel nog verder aangescherpt zal worden. ‘We krijgen wel vaker maaltijdbezorgers ’s nachts aan de deur en vaak wil het personeel zo’n jongen niet te lang in de regen laten staan. Nou, vanaf nu blijft ‘ie maar wachten totdat we met de gast van de opgegeven kamer gecheckt hebben of, wat en wanneer hij iets besteld heeft.’

Reageer op dit artikel