nieuws

Flinke uitbreiding Student Hotel Rotterdam

Hotel

De Rotterdamse vestiging van The Student Hotel gaat flink uitbreiden. In het naastgelegen gebouw – het voormalige kantoor van SoZaWe – worden 232 kamers gerealiseerd, waardoor de capaciteit groeit naar liefst 484 kamers.

Flinke uitbreiding Student Hotel Rotterdam

De uitbreiding – bijna een verdubbeling van het aantal kamers – van The Student Hotel aan de Oostzeedijk in Rotterdam-Kralingen wordt gemeld door Vastgoedmarkt.nl.

Studentenkamers

In het voormalige SoZaWe-kantoorgebouw van 9.000 vierkante meter aan de aangrenzende Willem Ruyslaan komen 232 studentenkamers.

Restaurant The Kitchen

De nieuwe kamers – de verbouwing is al gestart – moeten in augustus gerealiseerd zijn. Café-restaurant The Kitchen, gevestigd op de begane grond van het hotel, verhuist naar het nieuwe pand. Datzelfde geldt voor de hoofdingang.

Na de verhuizing wordt de restaurantruimte ingericht als locatie voor studies en training.

Miljoeneninvestering

Eigenaar van het kantoor is sinds medio 2012 Van Omme & De Groot, aldus Vastgoedmarkt.nl. De onderneming en The Student Hotel hebben een zogeheten turn-key overeenkomst gesloten.

Volgens het artikel bedraagt de totale investering €16 miljoen en is deze gefinancierd door ING Bank.

Amsterdam en Den Haag

The Student Hotel in Rotterdam opende in september 2012 en was de eerste Nederlandse vestiging. Vorig jaar augustus opende in Amsterdam een locatie met 709 kamers. Den Haag staat op de planning voor komende zomer.

Initiatiefnemer Charlie MacGregor liet ten tijde van de opening van de Rotterdamse vestiging weten binnen vijf jaar 5000 kamers te willen hebben in de Benelux.

Bekijk hieronder een video van de vestiging in Rotterdam-Kralingen.

Reageer op dit artikel