nieuws

Hotel Karel V lanceert eigen bier

Hotel

Vijf mannen met de naam Karel uit Utrecht hebben de eerste eigen biertjes van de tap geproefd van Grand Hotel Karel V. In de bar van het hotel in Utrecht kregen ze van chefs Vito Reekers en Jasper Gronert – die het KV Bier zelf gebrouwen hebben – het eerste biertje.

Hotel Karel V lanceert eigen bier

Het nieuwe bier van Karel V, KV Bier – UPA (Utregs Pale Ale)  is gebrouwen met Utrechts water en is gebrouwen door Vito Reekers (chef de cuisine) en Jasper Gronert (chef restaurant) bij brouwerij Maximus in de Meern. KV Bier is verkrijgbaar in hotelbar Caves Caroli van Grand Hotel Karel V en bij verschillende horecazaken in Utrecht.

KV Bier bevat tarwemout dat zorgt voor romigheid. De frisse tonen komen uit het toegevoegde bergamot ondersteund door de hop. Bij het proeven ervaart de hotelgast de balans tussen de bergamot en de hop.

Het vijfsterrenhotel Karel V is gevestigd in een voormalig kloostercomplex waar in de tijd van Karel V ook al bier werd gebrouwen. Het drinken van bier werd destijds betrouwbaarder gevonden dan het drinken van water.

Reageer op dit artikel