nieuws

Hotelonderzoek: prijzen januari dalen

Hotel

De aangeboden hotelprijzen van Nederlandse hotels is in januari een stuk lager dan een jaar geleden. Vooral hotels rond Schiphol hebben hun prijzen fors naar beneden bijgesteld ten opzichte van januari 2013.

Hotelonderzoek: prijzen januari dalen

Dat blijkt uit de trivago Hotelprijsindex (tHPI) van hotelzoekmachine Trivago. Trivago scant de prijzen van hotelkamers die op de grote boekingssites worden aangeboden.

Uit de index blijkt dat een kamerprijs van een Nederlands hotel deze maand gemiddeld € 101,- bedraagt. Dat is 7 procent minder dan in januari 2013, toen de gemiddelde hotelprijs uitkwam op € 109,-. In 2012 was dit nog € 116,-.

Met name hotels rond Schiphol hanteren flink lagere prijzen ten opzichte van vorig jaar. Een overnachting in deze regio kostte vorig jaar januari gemiddeld nog € 97. Nu is dat € 77, volgens tHPI. In Amsterdam zijn de aangeboden kamerprijzen gedaald met 3 procent, in Rotterdam met 9 procent en in Den Haag met 5 procent.

Ook zijn er plaatsen waar de prijzen zijn toegenomen. Maastricht vraagt gemiddeld 5 procent meer voor een hotelovernachting in vergelijking met januari 2013. Zwolle plust 3 procent en Nijmegen gaat zelfs 11 procent omhoog.

 

Over de boekingssites wordt flink gediscussieerd in Misset Horeca Connect. Klik hier en praat mee!

Reageer op dit artikel