nieuws

Kwart boekt reis via mobiele site of app

Hotel

Een kwart van de reizigers boekt zijn of haar reis inmiddels volledig via een mobiele site of applicatie. Begin 2012 was dat percentage nog maar 1 procent. De gegevens komen uit cijfers van Trivago en Ebookers.

Kwart boekt reis via mobiele site of app

‘Het mobiel boeken van een vakantie is het afgelopen jaar explosief toegenomen’, zo schrijft Spitsnieuws.nl. Uit cijfers van reisvergelijker Trivago en online reisbureau Ebookers blijkt dat 25 procent van de reizigers inmiddels geheel boekt via een mobiele site of app.

Smartphone of tablet

Begin 2012 boekte nog maar 1 procent van de reizigers via smartphone of tablet, zo wordt in het artikel Eefje Mol van Ebookers geciteerd.

Volgens Mol steeg het aantal online boekingen van hotelovernachtingen in het afgelopen jaar met liefst 80 procent.

Vlucht en hotel

Het aantal boekingen van een vlucht én hotel via een mobiel site of app nam met 50 procent toe. Spitsnieuws.nl schrijft dat vooral apps door de vakantieganger worden verslonden, en dan met name voor last minute-boekingen.

Last minute boekingen

Jules Dijkstra van Trivago verwacht dat dit mobiele last minute boekgedrag een concurrentieslag gaat opleveren tussen hotels, zo zegt hij in het artikel.

In de ogen van Dijkstra wordt ‘on the go’ boeken steeds meer de moeite waard en gaan reizigers daar steeds vaker – en dus later – voor kiezen.

Reageer op dit artikel