nieuws

Luxe hotels lijden onder zuinige overheid

Hotel

De luxe hotels in China kampen met een sterk dalende omzet omdat de overheid officiële instanties heeft verboden gebruik te maken van luxe locaties. Dat meldde het Chinese persbureau Xinhua donderdag.

Luxe hotels lijden onder zuinige overheid

‘Luxehotels en restaurants lijden flink onder de nieuwe regelgeving. Bijna 60 procent van de totale omzet kwam van overheidsinstellingen’, aldus een verkoopmanager van het Lijingwan International Hotel in Peking tegen Xinhua.

De gehele Chinese hotelsector zag in 2013 de omzet met 25 procent dalen, aldus New Century Tourism Group, een grote hotelketen in China. Het Aziatische land telt circa 4000 met sterren bekroonde hotels waarvan 680 vijfsterrenhotels. Volgens de hotelketen sluiten iedere maand 20 of meer hotels hun deuren.

Sinds vorig jaar is het verboden voor overheidsinstellingen en door de Chinese staat beheerde ondernemingen om bijeenkomsten te organiseren in luxehotels. Dit heeft de Chinese overheid besloten in het kader van overheidsbezuinigingen en het bestrijden van corruptie.

Reageer op dit artikel