nieuws

Mbo-studenten nemen hotels over

Hotel

Studenten van Hotelschool Venlo nemen in februari een week lang twee hotels over in Arcen en Asselt. De horecastudenten zwaaien die week de scepter en doen alle voorkomende werkzaamheden. Schoonmaken, bediening, keuken maar ook het volledige management.

Mbo-studenten nemen hotels over

De studenten nemen de hotels over in de periode van 3 tot en met 8 februari. Verdeeld over Hotel Arcen en Hotel Asselt krijgen vijftien managers/ondernemers horeca van het verkorte havistentraject begin februari een week lang de dagelijkse leiding. Ongeveer zestig studenten uit het eerste, tweede en derde jaar draaien mee als hotelmedewerkers; van de bediening tot de keuken en van de receptie tot de schoonmaak.

Het project werd vorig jaar voor het eerst gehouden en wordt dit jaar uitgebreid naar twee hotels.

‘Een betere praktijkervaring is er niet. Ook op scholen werken onze studenten zeer praktijkgericht maar werken in een echt hotel is toch anders. Als je een keer tegen de lamp loopt krijg je direct weer de kans je fout te herstellen. Dat is pure winst’, zegt teammanager André Duijghuisen van Hotelschool Venlo over het project.’

Reageer op dit artikel