nieuws

‘Nieuwe pier tegenover Kurhaus

Hotel

De VVD in de Haagse gemeenteraad wil dat de gemeente de pier in Scheveningen koopt van de curator om deze vervolgens te slopen. In ruil daarvoor moet er een nieuwe, eenvoudigere pier komen, midden voor het Kurhaus-hotel.

‘Nieuwe pier tegenover Kurhaus

Deze plannen zijn afkomstig van VVD-lijsttrekker Boudewijn Revis. Hij wil dat de gemeente de failliete pier koopt, sloopt en een nieuwe, simpelere pier herbouwt. De pier ging in oktober vorig jaar op slot.

Het plan voor een nieuwe pier staat in het verkiezingsprogramma van de VVD. Met het onderdeel ‘De kust gezond’ wil de partij structureel zes miljoen euro per jaar in het strand steken. Hiermee moet de hele Haagse kust worden opgeknapt.

Voor de sloop van de Pier en de bouw van een nieuw exemplaar wordt volgens Revis apart geld uitgetrokken. ‘Daar hebben we ook dekking voor. De Pier gaan we gewoon overnemen en daarna slopen. Zoals de Ridderzaal en Madurodam bij Den Haag horen, hoor de pier bij Scheveningen.

Reageer op dit artikel