nieuws

Reisindustrie verwacht slecht 2014

Hotel

De reiswereld vreest voor een slecht jaar. De boekingen lopen achter en populaire bestemmingen in het buitenland hebben het moeilijk door een voorzichtige houding van consumenten en onrust in buitenlandse toeristencentra.

Reisindustrie verwacht slecht 2014

Dat meldt De Telegraaf op basis van cijfers van ANVR en GfK. Daaruit zou blijken dat het aantal boekingen tot nu toe 10 tot 15 procent minder is dan vorig jaar. Egypte en Thailand zijn minder in trek en de jongste incidenten in Kenia doet het Afrikaanse toerisme geen goed.

Volgens reisorganisatie TUI gaan Nederlanders dit jaar niet vaker en duurder op vakantie, ondanks berichten over licht herstel van de Nederlandse economie. Andere uitgaven of bezuinigingen gaan volgens TUI voor en ook boeken consumenten steeds vaker zelf hun reis op internet.

De Vakantiebeurs in Utrecht, die binnenkort wordt gehouden, heeft ook last van de malaise in de georganiseerde reisindustrie. Het aantal standhouders en het aantal vierkante meters is gedaald, schrijft De Telegraaf.

Reageer op dit artikel