nieuws

Stenden en Gastvrijheidsgilde tekenen samenwerkingsovereenkomst

Hotel

Stenden University en het Gastvrijheidsgilde hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor onderzoek naar gastvrijheid. Rob van Vuuren van Stenden en Rob Franken van het gilde zetten op de Horecava hun handtekening onder de overeenkomst.

Stenden en Gastvrijheidsgilde tekenen samenwerkingsovereenkomst

‘We willen bewijzen hoe belangrijk gastvrijheid is’,  zegt Ferdi Olde Bijvank van het Gastvrijheidsgilde. ‘Service is meetbaar, de menselijke aspect van gastvrijheid, die ik gastosofie noem, niet. Dat onderdeel gaat Stenden voornamelijk voor ons onderzoeken.’

Een belangrijk onderdeel van die gastosofie is empowerment. Als medewerkers de verantwoordelijkheid krijgen zelf direct te acteren bij een vraag van een gast, zijn ze zelfverzekerder en stralen dat ook meer uit. ‘Een gast voelt zich meer op zijn gemak en zal de gastvrijheid hoger waarderen’, zegt Olde Bijvank. ‘We zoeken echt naar excellentie, een acht is niet genoeg.’

Drie pijlers

De samenwerking bestaat uit drie pijlers: onderzoek, regionale netwerkbijeenkomsten en verdere verbetering van het onderwijs. De onderzoeksvragen zullen voornamelijk vanuit het gilde of haar leden komen, Stenden gaat vervolgens via docenten op zoek naar studenten die het onderwerp willen uitpluizen.

Ook het onderwijs wordt daar beter van, hoopt Van Vuuren. ‘Ik denk dat er altijd ruimte voor verbetering is. Wij horen graag van het gilde waar wij ons onderwijs op het gebied van gastvrijheid kunnen verbeteren. Dat is immers hun expertise.’

De overeenkomst is in principe voor drie jaar, maar de intentie is wel dat de samenwerking langdurig zal zijn.

 

Praat mee over het thema onderwijs op Misset Horeca Connect

Reageer op dit artikel