nieuws

Toerisme in Europa neemt verder toe

Hotel

Europese hotels, vakantieparken en campings hebben vorig jaar opnieuw meer bezoekers getrokken. Het totaal aantal overnachtingen in de 28 landen van de EU steeg met bijna 2 procent ten opzichte van 2012, tot 2,6 miljard. In Nederland werden in totaal 97 miljoen nachten doorgebracht in een hotel, vakantiepark of camping.

Toerisme in Europa neemt verder toe

Frankrijk en Spanje bleven de populairste bestemmingen met circa 400 miljoen overnachtingen per land. Daarmee boekten beide landen een toename van ongeveer 1 procent. Ook Italië bleef met 363 miljoen overnachtingen in trek. Hier vond echter wel een daling van 4,6 procent plaats. Dat meldde Europees statistiekbureau Eurostat woensdag.

Overnachtingen Nederland

In Nederland werden in totaal 97 miljoen nachten doorgebracht in een hotel, vakantiepark of camping. Buitenlandse toeristen namen hiervan ongeveer een derde voor hun rekening, de rest van de nachten werd doorgebracht door toeristen van eigen bodem. Het Nederlands Bureau voor Toerisme (NBTC) maakte begin januari haar overnachtingscijfers bekend.

De sterkste groei werd gemeten in Griekenland en Malta, waar het aantal overnachtingen met respectievelijk 11,7 procent en 7,8 procent toenam. Cyprus kampte na Italië met de sterkste daling, daar nam het aantal overnachtingen met 3,7 procent af. Ook Tsjechië was dit jaar minder populair (-1,2 procent), evenals Finland (-0,7 procent ) en België (-0,5 procent).

Buitenlandse toeristen boekten vorig jaar bijna 5 procent meer overnachtingen in de EU en waren daarmee goed voor 45 procent van het totaal. Het aantal nachten geboekt door reizigers uit eigen land daalde met 0,8 procent.

Reageer op dit artikel