nieuws

Waldorf blijft grote namen aan zich binden

Hotel

Nadat al werd bekend dat één van de beste chefs van Nederland de verantwoordelijkheid draagt voor de culinaire invulling binnen Waldorf Astoria Amsterdam, maakte het luxehotel – dat dit voorjaar de deuren opent – bekend dat één van de beste couturiers van ons land, Jan Taminiau, het team gaat kleden.

Waldorf blijft grote namen aan zich binden

General manager van Waldorf Astoria Amsterdam Roberto Payer is erg blij met de keuze voor Jan Taminiau. ‘Wij vinden het fantastisch dat onze nationale couture-trots het verzoek voor ontwerp en styling van de kleding heeft geaccepteerd. Zijn gracieuze en persoonlijke stijl past prachtig bij de elegante signatuur van het Waldorf Astoria Amsterdam.’

Taminiau ontwerpt onder meer creaties voor Koningin Máxima en internationale sterren als Beyoncé en Lady Gaga.

Wegdromen

Ontwerper Jan Taminiau zegt over de opdracht: ‘Het was heerlijk om mij te laten inspireren door de vele ingrediënten die het eerste Waldorf Astoria in Nederland te bieden heeft. De historie versterkt met eigentijdse elementen de verborgen plekjes en onverwachte kamers. Ik kan hier helemaal bij wegdromen en zie het team van het Waldorf Astoria Amsterdam al vol trots door de gangen van dit hotel lopen.’

Waldorf Astoria Amsterdam gaat dit voorjaar open met 93 kamers in zes grachtenpanden. Het is het 25e hotel in het luxemerk van Hilton Wordlwide, er zijn plannen voor nog eens twaalf Waldorf Astoria’s wereldwijd.

Reageer op dit artikel