nieuws

Airbnb trekt campagne in na conflict met HomeAway

Hotel

De particuliere logiesverhuurder Airbnb heeft een miljoenencampagne teruggetrokken na een conflict met HomeAway, marktleider op het gebied van verhuur van vakantiehuizen. HomeAway beticht Airbnb van het schenden van een handelsmerk en oneerlijke concurrentie.

De twee groeibedrijven leven al langer op gespannen voet. De spreekwoordelijke druppel in het conflict is een grote campagne van Airbnb, waarin het bedrijf gebruikt zou maken van een beeldicoon dat vooral wordt geassocieerd met HomeAway.

Onderdeel van de grote campagne van Airbnb is de videodocumentaire ‘Home To You’. In de op 16 december gelanceerde docufilm leggen kunstenaar de 50 meest interessante Airbnb-eigenschappen vast in de vorm van miniatuur vogelhuisjes. De video is inmiddels van internet verwijderd.

Reageer op dit artikel