nieuws

Hotels in Sotchi vragen woekerprijzen

Hotel

Hotels in Sotchi lijken lak te hebben aan afspraken over maximumprijzen. De prijzen voor een overnachting tijdens de Olympische Winterspelen rijzen de pan uit, terwijl de Russische overheid maximumprijzen heeft vastgelegd voor hotelkamers in Sotchi.

Hotels in Sotchi vragen woekerprijzen

De vastgestelde prijzen variëren van €55 tot €261 per nacht, meldt De Telegraaf. Een luxe suite in een tweesterrenhotel kost er volgens de bepalingen maximaal €108. Een driesterrenhotel luxe suite €169. Een viersterrenhotel €245 en een vijfsterrenhotel €261. Voor een tweepersoonskamer variëren de maximumprijzen van €87 voor een tweesterrenhotel tot € 261 voor een vijfsterrenhotel.

Een snelle zoektocht op internet laat zien dat hotels lak hebben aan de regels. De prijzen liggen regelmatig ver boven de afgesproken maximumprijzen. Zo biedt het SanRemo Hotel in Sotchi een hotelkamer van maandag 10 tot dinsdag 11 een kamer aan voor €551. Dat is ver boven wat het viersterrenhotel zou mogen vragen. Het viersterren Bounty Hotel vraagt € 424 voor een overnachting.

Vandaag begint de Olympische Winterspelen in Sotchi. In de Russische stad en direct omgeving zijn 47.000 hotelkamers beschikbaar. De afgelopen dagen kwamen berichten naar buiten dat veel nieuwe hotels nog niet voldoende afgebouwd zijn om gasten te ontvangen.

Reageer op dit artikel