nieuws

Meer hotelovernachtingen in Amsterdam

Hotel

Onderzoek van de gemeente Amsterdam laat in de eerste tien maanden 7 procent meer hotelovernachtingen zien dan het jaar daarvoor. Naar verwachting komt het totaal aantal voor 2013 uit op ruim 11 miljoen, aldus het Bureau Onderzoek en Statistiek.

Meer hotelovernachtingen in Amsterdam

Het ziet ernaar uit dat vorig jaar meer toeristen in Amsterdamse hotels hebben geslapen dan het jaar ervoor. Onderzoek van de gemeente laat in de eerste 10 maanden 7 procent meer overnachtingen zien dat het jaar ervoor.

Centraal Bureau Statistiek

Naar verwachting komt het totaal aantal voor 2013 op meer dan 11 miljoen, meldt het bureau onderzoek en statistiek (O+S).

De gemeente loopt hiermee vooruit op de definitieve cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), die nog volgen.

Duitsers, Fransen en Britten

In 2012 stond de teller in de hoofdstad op 10,6 miljoen overnachtingen. Uit het onderzoek van O+S blijkt dat vooral meer Nederlanders, Duitsers, Fransen en Britten een nachtje in Amsterdam doorbrachten.

Ook reizigers uit de zogenoemde BRIC-landen Brazilië, Rusland, India en China zorgden voor een toename.

Boekingssites

Volgens het onderzoeksbureau is de toeristische groei opvallend gezien de economische omstandigheden.

De Amsterdamse hoteliers spelen hier echter op in en komen met aanbiedingen of werken intensiever samen met boekingssites.

NBTC

Vorige maand maakte het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) al bekend dat een recordaantal buitenlandse toeristen ons land vorig jaar heeft bezocht.

De teller stond op meer dan 12,7 miljoen, ruim 4 procent hoger dan in 2012.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel