nieuws

Top in Den Haag: 8.000 hotelkamers

Hotel

Voor de nucleaire top in Den Haag eind maart zijn 8.000 hotelkamers gereserveerd in en straal van 60 kilometer rondom de stad. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft ook de Royal Suite in het Amstel Hotel in Amsterdam geboekt.

Top in Den Haag: 8.000 hotelkamers

In Den Haag en omstreken zijn 8.000 hotelkamers gereserveerd voor de nucleaire top in de stad op 24 en 25 maart.

Tophotels zoals Hotel des Indes en het Kurhaus in Den Haag en het Amstel en The Grand in Amsterdam zijn volgeboekt.

Op de kerntop worden zo’n zestig wereldleiders verwacht, waaronder de Amerikaanse president Obama en de Russische president Poetin. Welk staatshoofd de Royal Suite in het Amstel krijgt, is niet bekend. ‘Het is de meest bijzondere suite die we hebben’, zegt hoteldirecteur Anita Bos van het Amstel. De suite is 116 vierkante meter groot, en bij de voorzieningen horen een eigen keuken, een eetkamer en een werkkamer. De ramen zijn voorzien van kogelvrij glas.

Het is niet bekend wie waar slaapt. Wel heeft het ministerie geregeld dat de delegaties die samen in één hotel zitten, op vriendschappelijke voet met elkaar staan. Ook is rekening gehouden met speciale veiligheidseisen.

Reageer op dit artikel