Duitse hotelmarkt groeit explosief

Duitse hotelmarkt groeit explosief

In Duitsland wordt momenteel aan 412 nieuwe hotels gebouwd. In steden als Berlijn, Hamburg en München staan tientallen hotels in de steigers. Toerisme is bij onze oosterburen booming: in 2013 is het aantal overnachtingen toegenomen tot bijna 72 miljoen.

Berlijn spant de kroon met 30 hotels in de pijplijn, op de voet gevolgd door Hamburg (29) en München (23). In totaal wordt aan 412 nieuwe hotels gebouwd in Duitsland, meldt Tophotelprojects.

De vraag naar kamers is enorm, het aantal overnachtingen is vorig jaar met 4,5 procent toegenomen tot bijna 72 miljoen. En de vraag neemt niet af, dus verwachten experts dat het aantal hotels in de pijplijn zal toenemen.

Berlijn

Alleen al in Berlijn zal het aantal overnachtingen van 27 miljoen per jaar nu naar verwachting toenemen tot 40 miljoen in 2020. De Duitse hoofdstad heeft nu 132.000 bedden verdeeld over 786 accomodaties met een bezettingsgraad van 56,4 procent – de hoogste in 25 jaar.

Hamburg is enorm in opkomst als bestemming: het aantal overnachtingen groeide in 2013 met bijna tien procent. Niet verwonderlijk zijn er 29 hotels in aanbouw in de derde bestemming wereldwijd op het gebied van musicals (na New York en Londen).