Unicum Dutch Hotel Award: zes halve finalisten

Unicum Dutch Hotel Award: zes halve finalisten

De elfde editie van de Dutch Hotel Award beleeft een unicum: nooit eerder was de jury zo onder de indruk van de inzendingen dat besloten is om niet vijf, maar zes halve finalisten aan te wijzen. De zes managementteams die dit jaar mogen strijden voor een finaleplek zijn bekend.

De jury van de Dutch Hotel Award (DHA) was zo onder de indruk van het niveau van de inzendingen van dit jaar, dat na lang beraad is besloten om niet vijf maar zes halve finalisten te selecteren. Dit is voor het eerst in de 11 edities dat de wedstrijd nu wordt georganiseerd.

Volgens juryvoorzitter Bas Tolmeijer was het verschil zo minimaal en de prestaties zo goed, dat in de halve finale moet blijken wie werkelijk de besten zijn. Overigens worden er onveranderd drie finalisten gekozen.

De managementteams van de volgende hotels (in alfabetische volgorde) mogen op donderdag 15 mei hun beste beentje voorzetten ten overstaan van de jury:

• ArtOtel, Amsterdam
• Golden Tulip Amsterdam West, Amsterdam
• Hotel Wesseling, Dwingeloo
• Postillion, Deventer
• Radisson Blu, Amsterdam
• Roommate Aitana, Amsterdam

Powerpresentatie

Deze zes hotels geven op donderdag 15 mei tijdens de halve finale een powerpresentatie te geven in de Heineken Experience in Amsterdam. De jury kiest op basis van die presentatie drie finalisten, die op maandag 19 mei worden bekendgemaakt op Missethoreca.nl.

Finalisten

Die finalisten worden vervolgens door de jury bezocht, waarna op 26 juni tijdens het Hotel Management Diner in Crowne Plaza Promenade hotel in Den Haag de winnaar en opvolger van Pulitzer Hotel bekend wordt gemaakt. De uitreiking van de Award zelf vind vervolgens enkele dagen later plaats in het winnende hotel.

Hotel Management Diner

Het Hotel Management Diner is een nieuwe evenement van Misset Horeca, in samenwerking met de organisatie van Dutch Hotel Award. De avond wordt voorgezeten door Tom van 't Hek en zal in het teken staan van ontmoeten en kennisoverdracht.

Het programma bestaat uit een diner, sprekers en de uitreiking van de DHA, aangevuld met een nieuwe prijs: de Misset Hotel Personality Award.

De Dutch Hotel Award is een initiatief van Trust Hospitality en vormt een onderscheiding voor het hotelbedrijf waarvan het managementteam zich op een unieke manier onderscheidend heeft gemanifesteerd. DHA heeft tot doel de creativiteit en het professionalisme in de hotellerie te vergroten

Jury

De jury bestaat uit voorzitter Bas Tolmeijer van Trust Hospitality, hoofdredacteur Martine Zuil van Misset Horeca, Francesco Monaco van Trust Hospitality, Theo Spies van SBS Architectuur, Jan van der Doelen van ING, Bart Meinen van Heineken en Sander Allegro van Hotelschool The Hague.

Bekijk hieronder een terugblik van twee finalisten van editie 2013: