nieuws

EasyHotel wil naar de beurs

Hotel

Hotelbedrijf easyHotel – met hotels in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, gaat naar de beurs. Het bedrijf mikt op een opbrengst van 74 miljoen euro. Via de beursgang wil easyHotel sneller geld ophalen om te groeien. ‘Sneller dan nu mogelijk is. We willen een van de beste hotelketens ter wereld worden.

EasyHotel wil naar de beurs

De oprichter van easyHotel, Stelios Haji-Ioannou, wil zijn hotelbedrijf naar de beurs brengen om sneller geld ophalen om te investeren in groei dan nu het geval is. De oprichter zal na de beursgang een ,,aanzienlijk minderheidsbelang” overhouden in easyHotel, dat goedkope hotelkamers aanbiedt in enkele tientallen steden, waaronder Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. De huidige topman Simon Champion behoudt de dagelijkse leiding bij de onderneming.

Beste hotelketen

Luchtvaartmaatschappij easyJet maakte in 2000 al de gang naar de beurs. Haji-Ioannou heeft ook daar een stevig minderheidsbelang van 37 procent, maar slaagt er lang niet altijd in zijn zin door te drijven. Zo stemden de overige aandeelhouders vorig jaar in met een vlootuitbreiding waar hij fel op tegen was.

De zakenman heeft desondanks vertrouwen in het management bij easyHotel. ‘Ik ben verheugd het over te dragen aan sterke raad van bestuur, met een heldere groeistrategie om dit bedrijf vooruit te helpen en een van de beste hotelketens ter wereld te laten worden’, zei hij.

Reageer op dit artikel