nieuws

Hotel Central bestaat 100 jaar

Hotel

Hotel Central in Roosendaal bestaat dit jaar 100 jaar. Het jubileum wordt onder meer gevierd met een feestje op 13 juni voor gasten en relaties van het Roosendaalse familiebedrijf aan het Stationsplein.

Hotel Central bestaat 100 jaar

In juni is het honderd jaar geleden dat het hotel opende. Gedurende deze feestmaand steunt Hotel Central op verschillende manieren de Stichting Vrienden van het Sint Franciscus Ziekenhuis.

Ter gelegenheid van  het 100 jarig bestaan serveert Restaurant Sistermans in de maand juni een wekelijks wisselend jubileummenu. Ook is een magazine uitgebracht met verhalen over de geschiedenis van Central, fotoreportages en kijkjes achter de schermen van hotel en restaurant.

Hotel Central werd op 14 juni 1914 officieel geopend. Het hotel is opgericht door Dirk Barend te Kolsté. Bij de bouw van het hotel zijn stenen gebruikt van het voormalige Roosendaalse station.

In 1935 is het hotel overgenomen door Vic en Jet van Baal-van der Put. Zij runden het hotel tot 1960, waarna het nog tot 1967 onder leiding stond van mevrouw J. Rademakers-Nollen.

De huidige eigenaren, Jos en Truce Oskam-Sistermans, staan sinds 1994 aan het roer. Zij namen het hotel over van hun (schoon)ouders Jan en Corrie Sistermans-Veelenturf, die sinds 1967 de goede naam van het hotel en restaurant verder hebben uitgebouwd in de regio.

In 2006 hebben hotel en restaurant een ingrijpende metamorfose ondergaan: strakker, moderner, maar met behoud van de gemoedelijke sfeer. Anno 2014 telt Hotel Central 20 kamers en voldoet het aan alle eisen van een modern viersterren-hotel.

Reageer op dit artikel