nieuws

‘InterContinental Hotels wijst bod uit VS af

Hotel

De Britse InterContinental Hotels Group, ’s werelds grootste aanbieder van hotelkamers, heeft dit weekeinde een overnamebod verworpen van een onbekende partij uit de Verenigde Staten ter waarde van 6 miljard pond (7,4 miljard euro). Dat meldden Britse media. De groep bezit in Nederland onder meer het Amstel Hotel.

‘InterContinental Hotels wijst bod uit VS af

Het moederbedrijf van ketens zoals Holiday Inn, Crowne Plaza en InterContinental zou het bod te laag hebben bevonden. Mogelijk kan de bieder met een hoger bod op de proppen komen of er kan een nieuwe partij opduiken. Tot de potentiële bieders behoort onder meer het Amerikaanse hotelbedrijf Starwoord Hotels & Resorts.

Top 100

In Nederland heeft het hotelbedrijf 19 vestigingen die in 2013 een gezamenlijke omzet boekten van 105 miljoen euro. Vijf procent meer dan een jaar eerder. Intercontinental Hotels staat op 13 in de Top 100 van grootse horecabedrijven en -merken van Misset Horeca.

Internationaal boekte het bedrijf in 2013 een operationele winst voor belastingen van 668 miljoen dollar (€487 miljoen). Dat was een stijging van 10 procent in vergelijking met een jaar eerder. De omzet ging met 3,7 procent omhoog naar 1,9 miljard dollar. De groei komt mede voort uit verbeterende marktomstandigheden.

Reageer op dit artikel