nieuws

Italië onderzoekt Expedia, Booking.com en TripAdvisor

Hotel

Italiaanse autoriteiten gaan onderzoeken of TripAdvisor voldoende doet om neprecensies over hotels te verwijderen. Daarnaast gaan de Italiaanse autoriteiten onderzoek doen naar de contracten die Expedia en Booking.com afsluiten met hotels.

Italië onderzoekt Expedia, Booking.com en TripAdvisor

Volgens berichten in Italiaanse media willen de autoriteiten af van neprecensies. Deze zouden bestemmingen in Italië schaden. Toerisme vormt een belangrijke bron van inkomsten in Italië.

Daarnaast willen de autoriteiten in Italië onderzoek doen naar de laagste prijsgaranties die in contracten met hoteliers zouden staan. Het gaat hierbij om de grote boekingssites Expedia en Booking.com.

In Italië zijn de autoriteiten flink op onderzoek uit. Niet alleen worden boeking- en reviewsites onder de loep genomen. Ook willen de Italianen werk maken van mogelijk oneerlijke commerciële deals bij Google, Apple en Amazon.

Reageer op dit artikel