nieuws

Meer toeristen in Nederlandse steden

Hotel

Het aantal bezoeken van buitenlandse toeristen aan Nederlandse steden is vorig jaar met 100.000 toegenomen, van 2,3 miljoen naar 2,4 miljoen. Die stadstoeristen besteedden gezamenlijk €1,15 miljard.

Meer toeristen in Nederlandse steden

Volgens de woordvoerster van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) is die toename onder andere toe te schrijven aan de nieuwe stedencampagne die het NBTC sinds afgelopen jaar voert.

NBTC

Meer dan 660.000 buitenlandse toeristen hebben die gezien en zijn door de campagne naar ons land gekomen, zo bleek uit een steekproef van het NBTC.

Europese landen

In de campagne worden negen Nederlandse steden gepromoot in acht Europese landen, met als doel het bezoek aan die steden te stimuleren.

De stedenbezoekers zijn vooral interessant, omdat ze volgens het NBTC relatief veel geld uitgeven.

Campagne

Uit onderzoek weten we dat de stadstoerist met name de Nederlandse ‘way of life’ wil ervaren. Natuurlijk gaat die naar de highlights van een stad, maar hij of zij wil toch vooral de sfeer beleven en deel uitmaken van het leven in onze steden. Daar richten wij ons dan ook op in de nieuwe campagne.’

België en Duitsland

De campagne wordt gevoerd in het Verenigd Koninkrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zweden en Noorwegen.

De deelnemende steden in 2013 waren Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Arnhem, Apeldoorn, Groningen, Maastricht en Nijmegen.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel