nieuws

Miljonair koopt failliet hotel De Roskam Gorssel

Hotel

Miljonair Hans Melchers heeft voor het Museum voor Modern Realisme (MORE) dat hij wil oprichten, het 350 jaar oude hotel De Roskam in Gorssel gekocht. Het gebouw werd donderdag 8 mei geveild, nadat het in maart failliet werd verklaard.

Miljonair koopt failliet hotel De Roskam Gorssel

De Roskam in het Gelderse Gorssel is het vijfde karakteristieke Achterhoekse gebouw dat een functie krijgt voor het nieuwe museum. MORE moet in het voorjaar van 2015 openen. Het 350 jaar oude hotel ging in maart failliet.

Oude raadhuis

Albert Hartink, zaakwaarnemer van Melchers, zei donderdag 8 mei dat met de aankoop wordt voorkomen dat in het historische hotel een activiteit komt die niet past bij het oude raadhuis ernaast. Dat is ook aangekocht voor het museum.

Kasteel Ruurlo

Kunstmecenas Melchers, die zelf op een kasteel in Vorden in de Achterhoek woont, kocht in 2013 kasteel Huize Ruurlo met het bijbehorende koetshuis en de orangerie.

In Ruurlo komen een dependance en de opslagruimte van het museum.

Kunst

Het Museum voor Modern Realisme (MORE) is opgezet om circa duizend werken uit de voormalige collectie van Dick Scheringa onder te brengen.

De collectie bevat veel werk van magisch realisten (Carel Willink, Pyke Koch, Charley Toorop) en naoorlogse en hedendaagse figuratieve kunst.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel