nieuws

Nieuwe manier van reizen: privébed en butler in vliegtuig

Hotel

Een eigen vertrek met tweepersoonsbed, een douche en een persoonlijke butler in het vliegtuig. Het kan binnenkort bij Etihad Airways uit Abu Dhabi. Ze hebben het megapassagiersvliegtuig A380 gekocht. Naast de privé kamer komen er ook studio’s in de businessclass en suites in de first class.

Nieuwe manier van reizen: privébed en butler in vliegtuig

De nieuwe A380-vliegtuigen van de luchtvaartmaatschappij uit de Verenigde Arabische Emiraten zullen elk worden voorzien van een speciale prive ‘residence’, met een luxe tweepersoonsbed en een eigen butler die passagiers van comfort voorziet, zo maakte Etihad zondag bekend.

Luxe vliegreizen

Het bedrijf wordt in december dit jaar de veertiende luchtvaartmaatschappij die het megapassagiersvliegtuig van Airbus opneemt in zijn vloot. Om zich te onderscheiden van concurrenten die al enige tijd met de toestellen rondvliegen, wil Etihad zich in het bijzonder richten op reizigers die graag privacy willen en houden van ‘op maat gemaakte luxe’.

De Arabieren hebben in totaal 10 A380’s besteld. Behalve de genoemde aparte kamer krijgen deze luxueuze luchtkastelen ook 70 zogeheten ‘studio’s’ in de business class en 9 ‘suites’ in de first class. Deze afgescheiden compartimenten zullen een stuk groter zijn dan tot nu toe gebruikelijk is, aldus Etihad.

Reageer op dit artikel